Jambon fiert in vin

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Jambon fiert in vin

Jambon fiert in vin

Ingrediente:

Pulpa din spate, boabe de piper, boabe de ienibahar, o foaie de dafin, o capatana de usturoi, 3 l de vin alb.

Mod de preparare:

Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul. Se fierbe la foc mic pana cind apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore. Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se strange bine, dindu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca. Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi la fum.

Adauga comentariu la reteta - Jambon fiert in vin


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Schichttorte  Baumkuchen
Taameia
Crap la cuptor (pe gratar)
Rulada de omleta
Drob de pui
Prajitura cu mere caramel
Friptura aromata de porc
Praz umplut cu ciuperci
Ciorba de salata
Capunti alla puttanesca
Prosciutto di Parma e melone
Pulpe de rata cu bere si stafide
Pachetele cu porumb si branza
Pateuri cu ciuperci
Batoane de cereale