Malai moldovenesc cu dovleac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Malai moldovenesc cu dovleac

Malai moldovenesc cu dovleac

Ingrediente:

1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Mod de preparare:

Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.

Adauga comentariu la reteta - Malai moldovenesc cu dovleac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bulete cu cascaval la cuptor
Tort din alune de copac
Caipirinha
Chec cu ficat
Marmelada de zmeura
Ghiveci de orez cu legume
Piept de pui afumat
Savarine
Mincarica de pipote
Pateu din ficatei de pui
Piept de pui, la cuptor
Paine cu orez
Faguri cu forma
Prajitura Latte Macchiato
Tort cu cafea si gem de zmeura