Alivenci moldovenesti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Alivenci moldovenesti

Alivenci moldovenesti

Ingrediente:

1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare.

Mod de preparare:

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

Adauga comentariu la reteta - Alivenci moldovenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pasca cu ciocolata
Cirnati cu fenel
Tarta cu brinza si zmeura
Rulada de somon afumat
Supa de dovleac cu gorgonzola
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Rulada de pui
Pui umplut cu telina si morcovi
Somloi Galuska
Chiftelute de carne
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Prajitura  cu mac
Tarta cu rucola
Rulada de omleta
Tarta cu crema de branza si zmeura