Ochiuri romanesti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Ochiuri romanesti

Ochiuri romanesti

Ingrediente:

4 oua, 30 g unt, patrunjel, o lingurita rasa de sare, 2 linguri otet

Mod de preparare:

Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si cu 2 linguri de otet, care au proprietatea de a coagula mai repede albusul. Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat. Cu ceasca se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai 1-2 minute, pina cind se coaguleaza albusul, galbenusul raminind moale. Daca se tin mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul. Se pot fierbe pe rind, unul sau cite doua, in vas mai mic. Se scot cu spumiera, scurse bine de apa. Se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra lor se pun bucatele de unt si patrunjel taiat marunt. Se servesc imediat fierbinti.

Adauga comentariu la reteta - Ochiuri romanesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Sparanghel verde cu bacon
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Batoane de cereale
Spaghetti cu zucchini si rosii
Muffins cu dovleac(Butternut)
Dovlecei crocanti la cuptor
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Bors de iarna cu afumatura
Salata de tortellini
Tartiflette
Manti
Pateuri cu ciuperci
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Chec aperitiv,stelute si braduti
Cheesecake cu rosii si busuioc