Ciorba de varza alba cu sos romanesc

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Ciorba de varza alba cu sos romanesc

Ciorba de varza alba cu sos romanesc

Ingrediente:

1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700 g , o ceapa mijlocie, 1 kg rosii, o lingurita cu varf faina, 2 linguri untdelemn, 100 ml smantana, cimbru, marar, sare

Mod de preparare:

Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri, ceapa taiata marunt si o crenguta de cimbru. Cand sunt bine fierte si carnea si varza, ciorba se sareaza si se acreste, dupa gust, cu sucul stors din rosii. Faina se pune intr-o tigaita, fara grasime, amestecand mereu la foc mic, pana cand se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Apoi tigaita se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si, facultativ, o lingurita cu varf de ceapa rasa fin sau taiata marunt. Se amesteca putin, ca numai la caldura tigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma si faina sa se incorporeze in untdelemn.Totul se stinge cu ciorba fierbinte,adaugata cate putin, la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase, si apoi se toarna in restul de ciorba. Se completeaza lichidul, daca a scazut prea mult. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi se ia de pe foc. Smantana se bate bine, cu o lingura de apa rece, adaugand si putina ciorba fierbinte; apoi se toarna totul in restul de ciorba imediat ce aceasta s-a luat de pe foc si se amesteca bine. Pentru aroma, se adauga marar si o mica frunza de telina, taiate marunt.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de varza alba cu sos romanesc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chocolate cheesecake
Rata la cuptor
Pesto di rucola
Sesame Chicken
Antricot cu sos de piper verde
Tortelete cu crema Toffee
Bruschette cu legume si tofu
Pateuri cu ciuperci
Pate Brisee
Castraveti cu maioneza de avocado
Musaca
Fettuccine cu ton si rosii
Supa de dovleac cu gorgonzola
Chiftelute de carne
Spinach and Feta Quesadilla