Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca

Ingrediente:

1/2 kg. carne de vaca, 1-2 buc. ceapa, 2 buc. morcov, 1 fir praz, 1 buc. pastarnac, 1 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. telina, 2 buc. cartofi, 2 buc. rosii, 1/2 lingura bulion, 2 l apa,sare, patrunjel, leustean, 1/2 l zeama de varza, 2 linguri orez

Mod de preparare:

Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cand incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe ori, pana cand nu se mai formeaza, apoi se adauga o parte de sare. Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt sau se rade pe razatoare, dupa care se introduce in ciorba. Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte, se adauga orezul, ales si spalat. Rosiile, curatate de pielita, de simburi si taiate felii, se adauga ceva mai tirziu. In lipsa rosiilor, se pune bulionul dizolvat intr-o lingura de supa. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute. Separat, se fierbe intr-un vas zeama de varza si, cand clocoteste, se toarna prin strecuratoare in oala cu ciorba. Dupa ce ciorba a mai dat cateva clocote, se potriveste de sare si de acreala, mai adaugand daca este necesar zeama sau sare de lamaie dizolvata in apa. Cand este gata, se adauga frunzele de patrunjel si de marar tocate marunt.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba taraneasca


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aperitiv in foi de napolitana
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Tagliatelle cu ciuperci
Antricot cu sos de piper verde
Rulada de pui
Prajitura cu gutui si branza
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Carne de miel in stil mongolez
Salata de mango
Tarta cu vinete
Kisir -  salata de griu
Piept de rata cu ciuperci
Sesame Chicken
Paste de spanac cu calamari si rosii
Castraveti cu maioneza de avocado