Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Ingrediente:

6-8 ardei de marime mijlocie, 1/2 kg rosii, patrunjel, o frunza de telina, 30 g faina, untdelemn,400 g carne de porc,60-100 g orez, sare, piper, 100-200 ml smantana, 60 g faina, zeama sau sare de lamaie, otet, ceapa, marar, suc de rosii, boia

Mod de preparare:

Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat,impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul). Se bate bine tocatura si se umplu ardeii. Se aseaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completand cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cand sunt fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasandu-l sa fiarba cateva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire. Mancarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smantana, la masa.

Adauga comentariu la reteta - Ardei umpluti cu carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Somon la cuptor cu sos alb
Crenvursti in aluat
Um Ali - budinca egipteana din paine
Pui umplut cu telina si morcovi
Musaca
Prajitura de ciocolata
Fursecuri cu gem
Quinoa cu legume
Ardei umpluti cu legume
Placinta  cu pui, spanac si branza
Caviar de vinete
Paste cu ciuperci si rosii
Frigarui de pui
Rata la cuptor
Dovlecei cu patrunjel si usturoi