Piftie de porc

Piftie de porc

Ingrediente:

Picioarele, urechile, 1/2 kg carne macra, 5 l apa, sare, catei de usturoi

Mod de preparare:

Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la fiert 4 picioare cu 5 l apa, carnea macra si sare. Se lasa sa fiarba in clocote mici pana cand carnea se ia de pe os, iar lichidul luat intre degete este lipicios. Se ia de pe foc, se scoate carnea, iar zeama se degreseaza; se ia carnea de pe oase si se distribuie in mai multe farfurii adanci. Dupa ce zeama s-a racit se pun in ea catei de usturoi zdrobiti. Se lasa sa se limpezeasca, apoi se strecoara in fiecare farfurie si se pun la rece, sa se prinda piftia.

Adauga comentariu la reteta - Piftie de porc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura de curcan cu mere
Prajitura Latte Macchiato
Confit de canard
Somloi Galuska
Parjoale de vara
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Ciorba din pipote de curcan
Tort cu cafea si gem de zmeura
Prajitura Lia
Friptura aromata de porc
Um Ali - budinca egipteana din paine
Polos
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Banana Daiquiri
Caracatita in ulei