Pirjoale moldovenesti

Pirjoale moldovenesti

Ingrediente:

1 kg. carne macra, o ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. cartof, o felie de paine, 1 ou, 1 dl ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, verdeata tocata

Mod de preparare:

Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si painea stoarsa bine. Cine doreste poate toca o data cu carnea, morcovul si cartoful, astfel pirjoalele sunt mai fragede. Este de preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua ori. Se amesteca in compozitie oul, se potriveste cu sare, cu piper si se pune verdeata. Se ia cu lingura tocatura, se da prin pesmet, se turteste cu mana, dindu-i-se forma dorita si se prajeste bine, pe ambele parti, in ulei incins.

Adauga comentariu la reteta - Pirjoale moldovenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Spaghetti cu pesto si fasole verde
Pate Brisee
Baclavale traditionale
Tarta cu brinza si zmeura
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Parmigiana di melanzane
Piept de pui afumat
Savarine
Cosulete umplute
Chiftele din legume
Salata de Boeuf
Prosciutto di Parma e melone
Oua tari cu sos
Spaghetti Carbonara
Salata de telina si morcovi rasi