Gratin de broccoli si conopida

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Gratin de broccoli si conopida

Gratin de broccoli si conopida

Attached Image

Ingredientele,pentru 6-7 portii ca lumea.

  • 600 g buchetele broccoli
  • 800 g buchetele conopida
  • 250 g prosciutto cotto,taiat fisiute
  • 1 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 50 g unt
  • 150 g cheddar razuit/feliat
  • nucsoara,piper,sare
  • o legatura de busuioc/sau alta verdeata/sau deloc



Broccoli si conopida,cintarite dupa curatare-deci doar buchetelele.

Am aburit broccoli si conopida in Steamer.
Buchetelele de conopida le-am pus jos, iar cele de broccoli deasupra in vasul 2.
Dupa 5-7 minute am scos vasul cu broccoli.
Conopida am mai lasat-o vreo 5 minute.
Le-am aranjat frumos in tava.

Attached Image

Intre timp am facut un sos bechamel din unt,faina si lapte.
Am condimentat sosul cu nucsoara, sare, piper, apoi am adaugat fisiutele de prosciutto si busuiocul, si am lasat sa traga un clocot scurt de maxim 1 minut.
Am turnat sosul peste broccoli si conopida.

Attached Image

am presarat felioarele de cheddar deasupra. (nu folositi din ala colorat portocaliu...mie nu-mi place ala).
Eu am folosit unul original,maturat peste 15-16 luni.
Da o savoare deosebita gratinului.

Attached Image

Am dat tava in cuptorul rece pe sina din mijloc la 200°C, si am lasat pina mi-a placut cum a aratat deasupra.

Attached Image

Attached Image


Adauga comentariu la reteta - Gratin de broccoli si conopida


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Caracatita in ulei
Tarta cu mere
Caviar de vinete
Varza rosie cu mar
Ciorbita de pui si fasolica verde
Salata de sfecla rosie cu pui
Vinete umplute
Rulada de vita cu sunca
Baton de vanilie
Carne de miel in stil mongolez
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Ciorba de salata
Piept de rata cu ciuperci
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Pateuri umplute cu sunca