Orez sarbesc

Orez sarbesc

Ingrediente:

Ceapa, ardei gras, morcovi, mazare (facultativ), ciuperci (facultativ), rosii la conserva sau 1 lingura bulion, orez cu bobul rotund, delikat sau supa de carne, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, 1 catel de usturoi

Mod de preparare:

Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masline. Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele. Se acopera cu apa, se adauga delikat pentru gust si se lasa sa fiarba la foc mic. Din cand in cand se amesteca si daca trebuie se adauga apa pana fierb orezul si legumele. Mancarea trebuie sa fie legata. Se adauga rosiile din conserva sau bulionul, mirodeniile, feliute subtiri de usturoi.Se serveste ca garnitura ptr. friptura sau ca mancare de post.

Adauga comentariu la reteta - Orez sarbesc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chiftelute de carne
Rulada de pui intreg
Ghiveci de orez cu legume
Ciorba de praz cu zeama de varza
Tocanita de naut la cuptor
Islere
Dulceata de pere
Parmigiana di melanzane
Dovlecei crocanti la cuptor
Rosii umplute cu ton
Rulouri din piept de pui
Supa de pui - rapida
Tort Krantz
Placinta  cu pui, spanac si branza
Spaghetti cu pesto si fasole verde