Saramura de platica (reteta din Delta)

Reteta culinara » Retete mancaruri cu peste » Saramura de platica (reteta din Delta)

Saramura de platica (reteta din Delta)

Ingrediente:

1-2 platici (1,5-2 kg.), o capatana de usturoi, doua linguri de untdelemn, doi ardei iuti, sare, apa

Mod de preparare:

Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. In timp ce pestele se scurge de apa, pe aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare pana la acoperirea suprafetei tablei. Pana se incinge bine tabla, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la distanta de 2-3 mm una de alta, perpendiculare, pe toata lungimea pestelui. Pestele astfel crestat se tavaleste prin malai si se pune pe tabla bine incinsa. Se coace bine pe ambele parti, se razuie cu un cutit de malaiul ars, se pune intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se pune pe aragaz sa dea un colocot. Separat, se pragateste mujdeiul de usturoi frecat bine cu untdelemnul ( in care se rup cei doi ardei iuti) care se toarna peste peste, dupa ce s-a luat de pe aragaz. Se poate servi cald cu mamaliga rece sau rece cu mamaliga calda.

Adauga comentariu la reteta - Saramura de platica (reteta din Delta)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bruschette cu dovlecei
Aluat cu branza
Tagliatelle cu ciuperci
Paine  pe vatra
Pateuri rapide
Feta cu rosii uscate,in ulei
Saltimbocca alla romana
Supa crema de ciuperci
Somon salbatic cu crusta de brinza
Chiftelute de calamari
Tamagoyaki
Supa de dovleac ( Butternut )
Prajitura Latte Macchiato
Tropical salad with coconut shrimps
Parmigiana di zucchine