Zacusca de peste

Zacusca de peste

Ingrediente:

1 kg de peste (crap, hering, stavrid, macrou), 400 gr. ceapa, 300 gr. morcovi, 500 gr. castraveti murati, 2 linguri pasta de tomate, 100 gr. masline, 120 ml ulei, 75 ml vin alb sec, o legatura patrunjel, 1-2 foi dafin, sare piper, cimbru

Mod de preparare:

Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja (inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se oparesc. Ceapa, morcovii si castravetii se inabusa in 5 linguri de ulei si putina apa timp de 20-30 de min. Se adauga 1 l de apa, maslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin si pasta de tomate cand legumele sunt fierte, continuand fierberea 5 min., apoi se asaza intr-o tava.Se serveste calda sau rece.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca de peste


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Melcisori de pizza
Praz umplut cu ciuperci
Gugelhupf cu marmelada
Kunefe (cataif)
Dovlecei crocanti la cuptor
Piept de pui afumat
Friptura de mistret
Pateuri umplute cu sunca
Ardei umpluti II
Salata de sfecla rosie cu pui
Papanasi
Saltimbocca alla romana
Cotlete de vinete
Cartofi cu conopida si branza
Cheesecake cu rosii si busuioc