Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Reteta culinara » Retete culinare » Retete salate » Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Ingrediente:

2 dovlecei mai mari (cca 30cm lungime), 3 catei de usturoi,1 lingurita Delikat, 1 lingurita sare, maioneza

Mod de preparare:

Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert pentru cca 15 min intr-o oala cu apa clocotita in care am pus si o lingurita cu Delikat. Se pun la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs apa si s-au racit un picut se paseaza (prin sita), se adauga cateii de usturoi facuti mujdei (cu 1 lingurita rasa de sare) si se amesteca bine. Dupa ce s-a racit de tot se adauga maioneza (dupa gust), se omogenizeaza amestecul, si se da la frigider pentru doua-trei ore. Merge foarte bine alaturi de chiftele (reci) si rosii.

Adauga comentariu la reteta - Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Caviar de vinete
Chocolate cheesecake
Pasta de leustean
Cheesecake cu rosii si busuioc
Caracatita in ulei
Inghetata de cocos
Salata de sfecla rosie cu pui
Supa de rosii
Drob de miel
Salata de tortellini
Covrigi
Ghiveci de orez cu legume
Pui umplut cu telina si morcovi
Pogacele cu jumari
Batoane de cereale