Harbuji murati

Harbuji murati

Ingrediente:

Pepeni (20-25 bucati), gogonele (2-3 kg), ardei kapia verzi (2-3 kg), marar uscat (2 legaturi), cimbru (2 legaturi), ardei iuti (5-6 bucati), usturoi (4-5 capatani), telina frunze (2 kg), frunzeramuri subtiri de visin (cam cat intra in jumatate de caldare de 10 litri)

Mod de preparare:

Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se procedeaza la fel cu gogonelele si ardeii kapia. Cateii de sturoi (curatati) se pun in butoi intregi. Ardeii iuti se taie pe jumatate. Cantitatile de usturoi si de ardei variaza in functie de gustul vostru.
  Se face o saramura cu urmatoarele proportii: o ligura cu varf de sare la 1 litru de apa. Se amesteca pana la dizolvarea totala a sarii. Se adauga saramura pana acopera in totalitate ingredientele din butoi. Totul se "capaceste" cu telina, cimbru, marar si frunze de visin (toate spalate si limpezite). Se preseaza cu doua lemne subtiri puse in crucis si legate. Se lasa sa se porneasca cam 5-6 zile. Apoi se vantura in fiecare zi, cu cat mai des atat mai bine.

Adauga comentariu la reteta - Harbuji murati


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tamagoyaki
Gogosele din flori de dovleac
Rulada de pui intreg
Tort cu cafea si gem de zmeura
Cupola ninsa cu ciocolata
Rulouri din piept de pui
Friptura de miel in slowcooker
Chec de carne
Chec de carne
Piept de rata cu ciuperci
Supa gulas
Friptura de curcan cu mere
Dulceata de portocale cu ciocolata
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Ciocolata