Magiun

Magiun

Tags:

Ingrediente:

4 kg prune coapte, 1 kg zahar, 4 g acid salicilic (8 aspirine)

Mod de preparare:

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa bine. Daca fructele sunt foarte coapte si au multa zeama, se pot fierbe si mai mult. Magiunul (gem de prune) trebuie sa fie destul de dens (mai dens ca un gem de caise de exemplu). Zaharul se pune cu 10 minute inainte de al lua de pe foc. In final se adauga acidul salicilic.Se serveste pe paine, umplutura pentru clatite sau gososi.

Adauga comentariu la reteta - Magiun


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tropical salad with coconut shrimps
Risotto cu broccoli si kaiser
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Friptura aromata de porc
Paste cu spanac si gorgonzola
Muffins cu usturoi si ierburi
Rata la cuptor
Cocktail-Totally Green
Salata de tortellini
Fettuccine cu ton si rosii
Tort Krantz
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Prosciutto di Parma e melone
Chutney de prune