Papanasi fierti muntenesti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Papanasi fierti muntenesti

Papanasi fierti muntenesti

Ingrediente:

2 oua, 3 linguri gris, 2 linguri unt, pesmet destul, 1 lingurita faina, sare, 300 gr. branza de vaci (scursa bine de zer)

Mod de preparare:

Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine branza de vaci, faina, ouale, grisul si sarea. Se fac galuste turtite, se gauresc cu degetul, se pun in apa clocotind usor. Se prajeste pesmetul. Cand papanasii se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba molcom (altfel se sfarama) inca un sfert de ora. Se scurg, se ung cu unt, se tavalesc in pesmet.Se servesc cu zahar si smantana.

Adauga comentariu la reteta - Papanasi fierti muntenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta cu rucola
Beef Bourguignon - Julia Child
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Chiftele din legume
Tarta cu vinete
Placinta  cu pui, spanac si branza
Gratin de broccoli si conopida
Pulpe de rata cu bere si stafide
Paine rasucita cu crema de branza
Agliata Verde
Tort cu mere si nuci
Salam de caracatita
Oua umplute
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Pateu din ficat de porc