Pasca cu smantana

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Ingrediente:

Aluat de cozonac, 1 kg. smantana, 450 g. zahar, 150 g. faina, 10 albusuri, un praf de sare, coaja de lamaie si de portocala, stafide, fructe confiate dupa gust

Mod de preparare:

Smantana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea . Separat albusurile se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se amesteca cu smantana, faina , aromele prin rasturnare. Se unge o tava rotunda cu unt se pune o foaie subtire de aluat, se adauga un strat consistent de crema se coace la foc potrivit timp de 45 min. Cu cat coacerea se face mai lent este mai bine.

Adauga comentariu la reteta - Pasca cu smantana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ardei copti pane
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Rulada de pui
Dulceata de grapefruit
Aluat cu branza
Bulete cu cascaval la cuptor
Fursecuri simple
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Pui cu legume de primavara
Salsa cruda
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Parmigiana di zucchine
Aripi de curcan tandoori
Tort din albusuri
Inghetata prajita