Scutecele Domnului

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Scutecele Domnului

Scutecele Domnului

Ingrediente:

500 gr. faina, 3 linguri ulei, putina sare, o ceasca de apa calduta, sirop pentru foi, nuci tocate

Mod de preparare:

Se face un aluat din faina, ulei, sare, apa. Se framanta bine, apoi se bate de masa pina prezinta goluri in sectiune. Se lasa 15 minute acoperit cu un servet. Se intind foi subtiri. Se lasa sa se zvinte, apoi se taie in forme rotunde de marimea unei farfurii. Se coace fiecare foaie pe o tava, direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se prepara un sirop usor legat si aromatizat cu apa de flori. Se asaza una peste alta foile stropite bine cu sirop si presarare cu nuci. Se taie in felii.
  Acest preparat este o datina a sarbatorilor de iarna. Gospodinele moldovence pregatesc din timp teancuri de foi coapte, iar cu o zi, doua, inainte de sarbatori, definitiveaza prepararea, asa cum s-a aratat in reteta.

Adauga comentariu la reteta - Scutecele Domnului


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Musaca
Rata la cuptor
Pateuri umplute cu sunca
Chiftelute de calamari
Spinach and Feta Quesadilla
Ciorbita de pui si fasolica verde
Ciorba din pipote de curcan
Mincarica de pipote
Spaghetti Carbonara
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Frigarui de pui
Medalion de vinete
Lasagne cu spanac si branza chevre
Biscuiti cu Nutella
Inghetata de cocos