Oua rascoapte cu sos picant

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Oua rascoapte cu sos picant

Oua rascoapte cu sos picant

Ingrediente:

6 oua, 2 galbenusuri, 1 lingurita mustar, 100 g ulei, 2 castraveti murati in otet, un varf de lingurita sare

Mod de preparare:

Se fierb ouale tari. Cand sunt reci, se curata de coaja, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de mustar cu ou in felul urmator: se pun intr-un castron o lingurita de mustar, galbenusurile crude si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn pana s-a amestecat oul cu mustarul, apoi se adauga putin cate putin ulei. Cand sosul este gata, se adauga 2 — 3 castraveti in otet si capetele de albus rascoapte, toate taiate foarte marunt. Se potriveste de sarat si de acru. Este bine ca sosul sa fie putin mai sarat. Acest sos se toarna peste feliile de ou asezate in farfurie, iar imprejur se pun foi de salata verde si felii de ridichi. In sos se poate adauga si putin otet.

Adauga comentariu la reteta - Oua rascoapte cu sos picant


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulada de omleta
Risotto cu broccoli si kaiser
Pateuri cu ciuperci
Inghetata prajita
Rulada de omleta
Chocolate Gugelhupf
Rulada de ciuperci
Saratele
Spaghetti Carbonara
Prajitura cu tofu si ciocolata
Portofele de cod cu fasole verde
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Rulada cu cascaval
Tarta cu mere
Tarte Flambée