Zacusca de vinete si gogosari

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Zacusca de vinete si gogosari

Zacusca de vinete si gogosari

Ingrediente:

500 g rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari, 1 ceapa (facultativ), 50 g ulei, 1 lingura zahar, sare

Mod de preparare:

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul in care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zaharul, se potriveste gustul sarat si se lasa sa fiarba la foc mic pana mai scade zeama, observand sa nu se prinda de fund. Se poate pastra pe iarna ca si zacusca de ardei.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca de vinete si gogosari


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pogacele cu jumeri
Gratin de paste si peste, cu bezea
Pate Brisee
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Rulada de ciuperci
Chiftelute cu porumb
Palet de dames
Cotlete de vinete
Placinta cu branza sarata
Supa de pui - rapida
Barcute de vinete
Stifatho
Friptura de curcan cu mere
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Pateu din ficatei de pui