Sos de ciuperci cu smantana

Reteta culinara » Retete culinare » Retete sosuri » Sos de ciuperci cu smantana

Sos de ciuperci cu smantana

Ingrediente:

250 g ciuperci, 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 ceasca zeama de carne, 2 linguri smantana, cateva fire de patrunjel, sare

Mod de preparare:

Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt. Se face un rantas alb, din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin patrunjel tocat fin. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Daca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne. Se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata. Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, pentru ca sa nu se taie smantana.

Adauga comentariu la reteta - Sos de ciuperci cu smantana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorbita de pui si fasolica verde
Tort de ciocolata
Dulceata de portocale cu ciocolata
Placinta cu branza sarata
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Prajitura cu mere si brinza
Paste de spanac cu calamari si rosii
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Cartofi in crusta de mustar
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Covrigi
Pesto rosso
Parmigiana di zucchine
Ciorba din pipote de curcan