Supa deasa de morcovi (crema)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa deasa de morcovi (crema)

Supa deasa de morcovi (crema)

Ingrediente:

3 l apa, 1/2 lingura unt topit, 500 g morcov, 1 ceapa, 4 cartofi mari, 1/2 lingurita zahar, sare, unt proaspat cat o nuca

Mod de preparare:

Supa de morcovi, ca si toate supele de zarzavat, se poate pregati, in lipsa de zeama de carne, cu apa in care a fiert alt zarzavat, de pilda fasole boabe sau verde, conopida, sparanghel, mazare etc. In cel mai rau caz, se poate face si numai cu apa. Se taie morcovii in felii subtiri si se inabusa intr-o cratita cu untul si cu ceapa taiata de asemenea in felii subtiri. Cand morcovul a inceput sa se moaie, se pune sarea, zaharul, cateva frunze de patrunjel, cartofii curatati si taiati felii; se toama atat lichid, incat sa fie acoperit bine. Se lasa sa fiarba cu capac trei sferturi de ora pana la o ora, la foc mic. Se trece zarzavatul prin sita, se adauga din zeama cat trebuie si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se pune o bucata de unt proaspat cat o nuca in supa luata de pe foc. Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.

Adauga comentariu la reteta - Supa deasa de morcovi (crema)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Inghetata de nectarine si caise
Tort cu cafea si gem de zmeura
Creveti crocanti cu cocos
Tartiflette
Vegeta de casa
Risotto cu broccoli si kaiser
Paste cu ciuperci si rosii
Manti
Paste cu spanac si gorgonzola
Compot de rubarba
Oua tari cu sos
Vanilla Club
Pogacele cu jumeri
Supa de rosii