Supa deasa de mazare uscata (crema)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa deasa de mazare uscata (crema)

Supa deasa de mazare uscata (crema)

Ingrediente:

4 l apa, 400 g mazare uscata, 1 morcov mic, 1 ceapa mica, 1 felie de slanina, 1/2 lingura unt sau 1 lingura ulei, 1/2 lingurita zahar, sare

Mod de preparare:

Se alege, se spala si se pune mazarea la muiat din ajun. a doua zi se schimba apa si se pune la foc mic cu apa rece, sa se incalzeasca cu incetul. Se prajesc putin in unt sau in ulei morcovul, ceapa, patrunjelul si o felie de slanina fiarta, taiate in patratele mici. Toate acestea se adauga in oala cu mazare dupa ce a dat in fiert. Se sareaza si se lasa sa fiarba aproape doua ore. Se trece prin sita si se subtiaza cu zeama din oala, adaugand apa, daca este nevoie. Se pune zaharul. Se lasa sa mai fiarba, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund. Cand este gata, se adauga putin unt proaspat sau o lingura de smantana si, daca avem, putina mazare verde conservata. Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.

Adauga comentariu la reteta - Supa deasa de mazare uscata (crema)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta de ciocolata
Tort din albusuri
Schichttorte  Baumkuchen
Antricot cu sos de piper verde
Sarmale fara carne
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Aluat cu branza
Salata de fasole cu ton
Pogacsa
Aperitiv in foi de napolitana
Bruschette cu legume si tofu
Prajitura  cu mac
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Fursecuri cu gem
Roastbeef a la Jamie