Supa deasa de dovleac (crema)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa deasa de dovleac (crema)

Supa deasa de dovleac (crema)

Ingrediente:

4 l apa, 500 g dovleac, 1 ceapa, 2 linguri unt, 1 lingura faina, 2 linguri smantana, sare

Mod de preparare:

Se curata dovleacul de coaja si de samburi, se taie bucati si se inabusa cu putin unt si o ceapa taiata marunt. Se fierbe jumatate de ora la foc mic. Se face un sos alb din faina si unt, subtiat cu putina apa, si se amesteca cu dovleacul trecut prin sita. Se adauga apoi apa in care a fiert zarzavat, se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mic; din timp in timp se ia cu o lingura pielita ce se formeaza deasupra prin ridicarea untului la suprafata. Se drege cu doua linguri de smantana.

Adauga comentariu la reteta - Supa deasa de dovleac (crema)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Um Ali - budinca egipteana din paine
Maultaschen cu sos de rosii
Crap la cuptor (pe gratar)
Confit de canard
Caviar de vinete
Tiramisu de capsuni si cocos
Kunefe (cataif)
Ardei umpluti II
Medalion de vinete
Spaghetti cu zucchini si rosii
Pachetele cu porumb si branza
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Gugelhupf cu marmelada
Sarmale fara carne
Cozonac cu mac si alune de padure