Ciorba de bureti

Ciorba de bureti

Ingrediente:

2 l apa, 1 l bors, 500 g bureti, zarzavat de supa, sare

Mod de preparare:

Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna. Se fierb intr-o oala cu apa, un morcov, patrunjel, marar si o ceapa. Se aleg buretii sa nu fie viermanosi, se taie in doua sau mai marunt si se pun in oala cu zarzavat. Cand sunt fierti, se adauga borsul fiert separat, se potriveste de sare si se lasa sa mai dea impreuna cateva clocote. Dupa gust se poate adauga putin rantas, facut dintr-o ceapa tocata, prajita in ulei cu putina faina, si stinsa cu apa. Buretii uscati se pun la muiat din ajun, intr-un vas cu apa.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de bureti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Salata
Turta dulce din piscoturi
Pui umplut cu telina si morcovi
Tarta sarata din frunze de conopida
Saltimbocca alla romana
Saratele
Crap la cuptor (pe gratar)
Rulada de somon afumat
Gratin de broccoli si conopida
Piept de pui, la cuptor
Aperitiv in foi de napolitana
Oua umplute
Supa de pui - rapida
Caviar de vinete