Ingrediente:
2 l apa, 1 l bors, 6 bucati de crap (cam 600 g), zarzavat de supa, 3 linguri orez, verdeata, sare
Mod de preparare:
Se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugand orezul ales si spalat. Se curata crapul, se scoate osul amar de la cap, iar dupa ce a fost spintecat si i s-au scos matele, se mai spala numai intr-o apa, fara sa fie tinut mult, ca sa nu-i iasa dulceata. Se taie bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune si pestele in oala (de obicei bucatile frumoase se aleg pentru prajit sau pentru alta mancare, iar la ciorba se pun capul si coada). Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia spuma si se potriveste de sare. Cand este aproape gata, se pune borsul fiert separat si strecurat, precum si o mana de verdeata taiata marunt. Se lasa sa mai dea impreuna un clocot. Se serveste rece sau calda. La fel se face si ciorba de peste marunt.
< Anterior | Urmator > |
---|