Crap rasol

Crap rasol

Ingrediente:

1 crap cam de 1,5 kg, ceapa, zarzavat de supa, 1 paharel de otet, 2 l apa, 1 frunza de dafin, sare, 5 boabe piper

Mod de preparare:

Se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se curata inauntru si se spala. in vasul special de fiert pestele, se fierb un morcov taiat felii, o ceapa, o radacina subtire de patrunjel, cateva felii de cartofi, o frunza de dafin, sare si cateva boabe de piper. Pestele capata un gust deosebit daca se adauga la fiert otet sau vin alb. Inainte de a pune pestele la fiert, se opareste cu 4 — 5 linguri de otet, ca sa pastreze culoarea albastruie a pielitei, acest otet se poate adauga apoi la fiert. Dupa ce a fiert zarzavatul, se trage cratita la o parte, se asaza pestele pe gratarul vasului si se lasa in apa. In momentul cand se pune pestele la fiert, apa nu trebuie sa mai fiarba, deoarece daca pestele este cuprins brusc de o caldura prea mare, pielea se strange si carnea se desface.
  Numai atunci cand exista o indoiala asupra prospetimei pestelui, acesta se pune la fiert direct in apa clocotita. Timpul cat se tine pestele la fiert depinde de marimea lui. Se cunoaste daca este gata atunci cand, tragand de o aripioara, se desprinde usor. Pestele rasol servit rece se lasa sa se raceasca in apa. Se scoate apoi cu gratarul, se asaza cu grija pe o farfurie lunga, ca sa nu se sfarame, si se garniseste imprejur cu zarzavatul fiert si cu frunze verzi de patrunjel sau cu felii de lamaie. Se serveste cu maioneza. Se poate servi si cald cu unt.

Adauga comentariu la reteta - Crap rasol


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Spinach and Feta Quesadilla
Ciorba din pipote de curcan
Paine cu seminte
Pateuri cu ciuperci
Prajitura cu gutui si branza
Vanilla Club
Maultaschen cu sos de rosii
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Supa de chimen
Piept de pui afumat
Crema Toffee
Ciorba de rosii II
Bulete din ciupercute
Pogacele cu jumari
Bulion de rosii