Biban in saramura

Reteta culinara » Retete mancaruri cu peste » Biban in saramura

Biban in saramura

Ingrediente:

1,500 kg biban, 2 linguri sare, 1 lingurita de boia, 1 pahar apa

Mod de preparare:

Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Se curata pestii inauntru si se spala, se usuca si se pun sa se friga direct pe plita incinsa si bine presarata cu sare. Se intorc pe o parte si pe cealalta, incet ca sa nu se sfarame. Pe masura ce sunt gata, se pun pe un fund si usor, cu un cutit, se curata solzii si negreala ramasa de la fript. Se asaza intr-o farfurie adanca sau intr-un castron, se toarna apa fiarta si sarata in care se pune si un ardei mic, iute sau putina boia de ardei. Se serveste rece cu mamaliga. Cine tine sa-i curete intai de solzi, poate sa incerce cu razatoarea de legume.

Adauga comentariu la reteta - Biban in saramura


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Capunti alla puttanesca
Tortelete cu crema Toffee
Barcute de vinete
Cotlete de vinete
Stifatho
Mincarica de pipote
Inghetata prajita
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Muschiulet de porc cu susan
Somon la cuptor cu sos alb
Varza rosie cu mar
Tarta cu crème brûlé
Tort din albusuri
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Cheesecake cu rosii si busuioc