Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Ingrediente:

750 g carne macra, 1 ceapa miilocie, o felie de paine, 1 morcov, 1 cartof, 1 ou (sau o ligura de faina), sare, piper, verdeata tocata, 2 linguri pesmet, 100 g untura

Mod de preparare:

Parjoalele se pot face din carne de vaca, de porc si de miel. Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin mastna, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii. Odata cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfarsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa. Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina. Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si mai pufoase, se pot adauga un morcov si un cartof, curatiti si dati prin masina odata cu carnea. Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca cu o lingura de lemn. Separat, pe un fund, se pregateste pesmetul. Se ia cu lingura din tocatura, se fac cu mana perisoare rotunde, care se tavalesc in pesmet si, se turtesc pe fund cu cutitul, pentru a capata forma dorita, lunguiata sau rotunda. Se pune untura intr-o tigaie la foc si cand este bine incinsa, se prajesc parjoalele pe ambele parti.

Adauga comentariu la reteta - Parjoale moldovenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Praz umplut cu ciuperci
Bulion de rosii
Cupola ninsa cu ciocolata
Tarta sarata din frunze de conopida
Pateuri rapide
Prajitura cu visine si ciocolata
Pui la cuptor
Supa din trei feluri de peste
Paste de spanac cu calamari si rosii
Brezel (covrigi nemtesti)
Tort Krantz
Marmelada de zmeura
Kisir -  salata de griu
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Supa cu turnatei