Ingrediente:
300 g carne fiarta (sau fripta), 1 ceapa mica, 1/2 lingura unt, 2 linguri faina, 2 cesti zeama de carne (sau apa), 2 oua, sare, piper, 1 lingura pesmet, 50 g untura
Mod de preparare:
Carnea fiarta, ramasa de la rasol, se da prin masina. Se prajeste apoi cu o lingura de unt si cu o ceapa taiata marunt. Separat, din ½ lingura de unt, o lingura de faina si doua cesti zeama de came, se face un sos de faina ceva mai gros. Se amesteca cu camea, se adauga doua galbenusuri si un praf de piper. Cantitatea de sos trebuie potrivita atat, cat sa lege carnea, nu mai mult, altfel crochetele devin cleioase, fara fragezime. Se lasa sa se raceasca. Pe un fund de lemn se pregateste pesmetul. Se iau cu lingura cantitati egale din compozitie, se dau prin faina, se formeaza crochete de aceeasi marime, se lasa pe fund. Se amesteca albusul ramas, fara sa fie batut spuma, cu un praf de sare. Se dau crochetele prin acest amestec, apoi prin pesmet si se prajesc in untura fierbinte, la fel pe toate partile. Se servesc ca garnitura la legume.
< Anterior | Urmator > |
---|