Crochete de carne

Crochete de carne

Ingrediente:

300 g carne fiarta (sau fripta), 1 ceapa mica, 1/2 lingura unt, 2 linguri faina, 2 cesti zeama de carne (sau apa), 2 oua, sare, piper, 1 lingura pesmet, 50 g untura

Mod de preparare:

Carnea fiarta, ramasa de la rasol, se da prin masina. Se prajeste apoi cu o lingura de unt si cu o ceapa taiata marunt. Separat, din ½ lingura de unt, o lingura de faina si doua cesti zeama de came, se face un sos de faina ceva mai gros. Se amesteca cu camea, se adauga doua galbenusuri si un praf de piper. Cantitatea de sos trebuie potrivita atat, cat sa lege carnea, nu mai mult, altfel crochetele devin cleioase, fara fragezime. Se lasa sa se raceasca. Pe un fund de lemn se pregateste pesmetul. Se iau cu lingura cantitati egale din compozitie, se dau prin faina, se formeaza crochete de aceeasi marime, se lasa pe fund. Se amesteca albusul ramas, fara sa fie batut spuma, cu un praf de sare. Se dau crochetele prin acest amestec, apoi prin pesmet si se prajesc in untura fierbinte, la fel pe toate partile. Se servesc ca garnitura la legume.

Adauga comentariu la reteta - Crochete de carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aripioare prajite in crusta
Pogacele cu jumeri
Bruschette cu legume si tofu
Piept de pui afumat
Baclavale traditionale
Pasca cu branza dulce
Dulceata de rubarba
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Rosii umplute cu orez
Melcisori de pizza
Muffins cu usturoi si ierburi
Stifatho
Rosii umplute cu ton
Tarte Flambée
Cartofi cu conopida si branza