Cartofi cu carne

Cartofi cu carne

Ingrediente:

600 g carne, 1,250 kg cartofi, 1 lingura untura, 2 cepe mijlocii, verdeata, 4 rosii sau 1 lingura de bulion, sare

Mod de preparare:

Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. Se curata cartofii si se taie in lung. Pentru a nu se sfarama, cartofii trebuie frecati cu putina sare inainte de a fi pusi in cratita cu carne. Se mai adauga in mancare marar sau patrunjel tocat fin si putin bulion de rosii sau boia de ardei, pentru culoare. Cand cartofii sunt aproape gata, se pune cratita pentru o jumatate de ora la cuptor. Cartofii nu se amesteca cu lingura ca sa nu se sfarame, ci se clatina numai din cand in cand cratita, pentru a nu se prinde de fund. Mancarea nu trebuie sa fie prea scazuta.

Adauga comentariu la reteta - Cartofi cu carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Gogosele din flori de dovleac
Dulceata de rubarba
Cozonac Grania
Ciorba de miel
Friptura aromata de porc
Dulceata de grapefruit
Salam de caracatita
Prajitura cu gutui si branza
Ciorba de salata
Butternut umplut
Paine rapida fara drojdie
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Chec aperitiv,stelute si braduti