Ingrediente:
600 g carne, 1,250 kg cartofi, 1 lingura untura, 2 cepe mijlocii, verdeata, 4 rosii sau 1 lingura de bulion, sare
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. Se curata cartofii si se taie in lung. Pentru a nu se sfarama, cartofii trebuie frecati cu putina sare inainte de a fi pusi in cratita cu carne. Se mai adauga in mancare marar sau patrunjel tocat fin si putin bulion de rosii sau boia de ardei, pentru culoare. Cand cartofii sunt aproape gata, se pune cratita pentru o jumatate de ora la cuptor. Cartofii nu se amesteca cu lingura ca sa nu se sfarame, ci se clatina numai din cand in cand cratita, pentru a nu se prinde de fund. Mancarea nu trebuie sa fie prea scazuta.
< Anterior | Urmator > |
---|