Kirmizi Mercimek Corbasi

Kirmizi Mercimek Corbasi

Ingrediente:

2 cani linte rosie(500 gr),3 linguri ulei masline,2 morcovi,1 ceapa,2 l supa(pui, vita sau legume),2 linguri pasta tomate,2 galbenusuri,2 lamai(optional),2 linguri menta uscata,sare, piper,1 lingurita coriandru macinat(optional),1 lingurita chimion macinat(tot optional)
Pentru 6 portii.

Mod de preparare:

Ceapa si morcovul se curata si se taie marunt sau se da prin razatoare(eu am dat morcovul prin razatoare, ceapa am tocat-o), lintea se da in cateva ape.Se incinge uleiul si se soteaza 1-2 minute ceapa cu morcovul amestecand continuu.Cine doreste acum poate aduga coriandru si chimionul.Se adauga pasta de tomate si se rumeneste putin.Se adauga lintea si supa(eu am avut supa de pui congelata, dar nu 2 l asa ca am completat cu apa).Se lasa sa fiarba 35-40 min la foc mediu spre mic pana cand lintea este fiarta.Se ia vasul de pe foc si se amesteca galbenusurile frecate in prealabil cu putina apa rece.Se condimenteaza cu sare si piper(eu am pus piper rosu).Cine doreste o paseaza au o serveste asa.Eu am semipasat-o ca mai voiam sa simt lintea.Se serveste cu menta tocata si lamaie.

Adauga comentariu la reteta - Kirmizi Mercimek Corbasi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aperitiv cu branza brie la cuptor
Parmigiana di zucchine
Paine  pe vatra
Salata de vara cu mozzarella
Banana Daiquiri
Tort de ciocolata
Drob de miel
Aripi de curcan tandoori
Cocktail-Totally Green
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Pateuri cu ciuperci
Fursecuri fine cu nuci
Ciorba de salata
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Bulete din ciupercute