Supa rece de castravete si iaurt

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa rece de castravete si iaurt

Supa rece de castravete si iaurt

Ingrediente:

1 castravete ,4 catei de usturoi ,½ lingurita de sare ,75 gr nuca tocata ,40 gr paine – de preferat mai veche ,30 ml ulei ,400 ml iaurt de oaie sau de vaca ,120 ml apa rece ,5-10 ml zeama de lamaie
Optional: 40 gr nuca, ulei de masline, marar - pentru garnisire

Mod de preparare:

Se taie castravatele in jumatate, se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-un mojar se zdrobeste usturoiul cu sare, apoi se pune nuca si painea. Cand mixtura devine cremoasa, se adauga uleiul. Apoi se toarna peste iaurt, se amesteca si se adauga si castravetele cubulete. Se pune apa si zeama de lamaie.
  Se serveste in boluri bine racite, garnisite cu marar, ulei de masline si nuca tocata.

Adauga comentariu la reteta - Supa rece de castravete si iaurt


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pogacele cu jumeri
Papanasi
Prajitura Lia
Um Ali - budinca egipteana din paine
Pasta de avocado
Tiramisu de capsuni si cocos
Rata la cuptor
Quinoa cu legume
Somloi Galuska
Chec aperitiv,stelute si braduti
Aripi de curcan tandoori
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Oua umplute
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Chiftelute din orez