Supa rece de sparanghel

Supa rece de sparanghel

Ingrediente:

900 gr sparanghel ,60 ml unt sau ulei ,175 gr praz sau ceapa verde ,3 linguri de faina ,1.5 l supa de pui ,120 ml smantana degresata sau iaurt ,sare si piper ,1 lingura de tarhon
Pentru 6 portii.

Mod de preparare:

Pentru partea aceasta a retetei se va folosi numai partea de sus a sparanghelului, maxim 6 cm. Se fierbe sparanghelul in apa clocotita si sarata timp de 5-6 min, se scurge si se taie fiecare fir de sparanghel in 3 bucati.Restul de sparanghel se toaca (atentie sa dati jos partea lemnoasa). Se incinge untul sau uleiul, se caleste prazul sau ceapa verde cam 5-8 min. se adauga apoi sparaghelul tocat si se caleste pentru inca 6-8 min. Se presara faina si se amesteca virtos, se continua calirea inca 3 min, amestecind continuu. Se adauga supa si se da in clocot. Se reduce flacara si se fierbe la foc mic inca 30 min. Se condimenteaza dupa gust. Se lichefiaza cu mixerul imersibil, daca existe fibre lemnoase de la sparaghel, se poate si filtra.Se serveste cu varfurile de sparaghel, smantana sau iaurt si tarhon.

Adauga comentariu la reteta - Supa rece de sparanghel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chocolate Gugelhupf
Melitzanosalata Agioritiki
Pachetele cu porumb si branza
Tort cu cafea si gem de zmeura
Tarta de ciocolata
Pateu din ficat de porc
Supa de pui - rapida
Somloi Galuska
Sirop de citrice
Paine cu iaurt
Prajitura Lia
Tort de portocale
Piept de rata cu ciuperci
Bors de iarna cu afumatura
Ciorbita de conopida cu piept de pui