Castraveti pentru iarna in saramura

Reteta culinara » Retete culinare » Retete conserve, muraturi » Castraveti pentru iarna in saramura

Castraveti pentru iarna in saramura

Ingrediente:

castraveti ,hrean ,usturoi ,marar uscat - floare ,frunze de visin ,optional - ardei iute

Mod de preparare:

Saramura se face fierband apa cu sare, pentru fiecare litru de apa 1 lingura de sare.Se spala castravetii, frunzele de visin, se taie capatinile de usturoi pe ecuator, se curata hreanul si se taie in forma de bete. Pe fundul borcanului se pun frunze de visin, flori de marar si usturoi. Se aseaza catravetii, strans unul linga celalalt si se asezoneaza cu bete de hrean. Intre straturile de castraveti se pun iarasi frunze de visin, flori de marar si usturoi. Se umple borcanul si se pune saramura fierbinte. Borcanele se acopera cu o patura pana a doua zi, cind se scurge din nou saramura din borcan, se da din nou in clocot si se pune rece de data aceasta.

 

 

Adauga comentariu la reteta - Castraveti pentru iarna in saramura


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cartofi cu conopida si branza
Painici cu busuioc
Kunefe (cataif)
Caracatita in ulei
Cosulete umplute
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Paine cu iaurt
Mincarica de pipote
Chec de carne
Crostoni cu miel
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Kisir -  salata de griu
Piept de pui afumat
Tort cu cafea si gem de zmeura
Dovlecei cu patrunjel si usturoi