Armagnac prune truffles

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Armagnac prune truffles

Armagnac prune truffles

Ingrediente:

250 gr prune uscate, dar moi ,100 ml Armagnac ,250 gr ciocolata amara ,250 ml frisca lichida neindulcita ,60 gr unt nesarat
Pentru fondare si decorare:425 gr ciocolata de fondare sau 425 gr ciocolata amaruie + 1 lingura ulei nearomat ,60 gr ciocolata cu lapte ,60 gr ciocolata alba

Mod de preparare:

Se pun prunele la inmuiat in Armagnac cu 5 zile inainte.Se topeste ciocolata, cu frisca si untul. Se pun prunele la scurs, pastrand lichidul care nu s-a absorbit. Se toaca si se amesteca in ciocolata impreuna cu 2 linguri din armagnacul ramas. Se pune o folie peste bol si se da la rece 1 zi. Se formeaza bile, se pun pe hartie cerata si se dau iarasi la rece. Se topeste ciocolata de fondare, se trag trufele in ciocolata. Nu lucrati cu multe odata, pastrati-le la rece pana sinteti gata sa va ocupati de ele. Se pun apoi din nou pe hartie cerata, la uscat.
 Cu un con, puteti sa ornati trufa uscata cu ciocolata alba sau cea cu lapte.

Adauga comentariu la reteta - Armagnac prune truffles


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulada de omleta
Bors de iarna cu afumatura
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Polos
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Tort de ciuperci
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Pateuri rapide
Inghetata prajita
Prajitura  cu mac
Friptura de curcan cu mere
Prajitura cu mere si brinza
Chiftelute de calamari
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Ciocanele de pui cu varza