Dulceata de piersici

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Ingrediente:

1 farfurie adanca cu varf de piersici taiate felii ,1 lamaie ,1 kg zahar ,1 baton de vanilie - optional ,migdale oparite si decojite - optional

Mod de preparare:

Se curata fructele, se lasa la scurs, se acopera cu zeama de lamaie si apoi se presara peste ele zaharul. Se lasa 2 ore la temperatura camerei, ca sa isi lase zeama, apoi se pun la fiert, impreuna cu vanilia, cca 45 min – 1h, sau pana ce o picatura din zeama fierbinte pusa pe o farfurioara isi mentine forma. Se pun migdalele intregi si se mai lasa cateva clocote. Dulceata se ia de pe foc, se spumuieste bine si se lasa la racit, invelita intr-un prosop textil ud. Cand s-a racit complet, se poate pune la borcan.

Adauga comentariu la reteta - Dulceata de piersici


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura de curcan cu mere
Covrigi
Rulada de pui intreg
Fursecuri cu gem
Stifatho
Cornuri cu unt
Tarta rustica cu piersici
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Pateu din ficat de porc
Fursecuri fine cu nuci
Tort din albusuri
Tarte Flambée
Bulion de rosii
Piept de rata cu ciuperci
Inghetata de cocos