Dulceata de piersici

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Ingrediente:

1 farfurie adanca cu varf de piersici taiate felii ,1 lamaie ,1 kg zahar ,1 baton de vanilie - optional ,migdale oparite si decojite - optional

Mod de preparare:

Se curata fructele, se lasa la scurs, se acopera cu zeama de lamaie si apoi se presara peste ele zaharul. Se lasa 2 ore la temperatura camerei, ca sa isi lase zeama, apoi se pun la fiert, impreuna cu vanilia, cca 45 min – 1h, sau pana ce o picatura din zeama fierbinte pusa pe o farfurioara isi mentine forma. Se pun migdalele intregi si se mai lasa cateva clocote. Dulceata se ia de pe foc, se spumuieste bine si se lasa la racit, invelita intr-un prosop textil ud. Cand s-a racit complet, se poate pune la borcan.

Adauga comentariu la reteta - Dulceata de piersici


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Piept de pui simplissime
Confit de canard
Salata de tortellini
Piept de rata cu ciuperci
Salata de sfecla rosie cu pui
Ciorba de salata
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Varza rosie cu mar
Kisir -  salata de griu
Pateuri
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Tarta cu rucola
Ardei copti pane
Salata de cartofi cu ton