Friptura de vitel cu sos vanatoresc

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Friptura de vitel cu sos vanatoresc

Friptura de vitel cu sos vanatoresc

Ingrediente:

1 kg vrabioara vitel, 3 morcovi, 3 radacini patrunjel, 1 telina mica, 1 ceapa, 1 lingurita zahar, 1 lingura faina, sare, piper, 2 foi dafin, 3 linguri smantana, 1/2 cana vin rosu sec, ulei

Mod de preparare:

Se fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o tigaie incinsa cu ulei se pun bucatile de carne, morcovii, patrunjelul si telina taiate rondele mai groase, ceapa tocata marunt, sare. Se lasa la pajit un sfert de ora, amestecand din cand in cand. Se adauga zeama in care a fiert carnea in oala cat sa acopere continutul, se pune capac si se inabusa pana se patrund legumele. Cand e gata se scoate carnea. Legumele se strecoara, pastrand sosul si se mixeaza. Intr-o oala se pune 1 lingura zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga 1 lingura ulei, 1 lingura faina, legumele mixate, sosul de la ele si se lasa la fiert amestecand continuu. Se mai adauga piper, foile de dafin, smantana, vinul si se lasa sa mai dea un clocot. La sfarsit se adauga carnea.

Adauga comentariu la reteta - Friptura de vitel cu sos vanatoresc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Caramel Tiramisu
Chocolate Gugelhupf
Somloi Galuska
Agliata Verde
Ardei copti pane
Vegeta de casa
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Ciorba de miel
Tarta cu crème brûlé
Medalion de vinete
Ardei umpluti cu legume
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Tarta cu vinete
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Gugelhupf cu marmelada