Ingrediente:
1 kg vrabioara vitel, 3 morcovi, 3 radacini patrunjel, 1 telina mica, 1 ceapa, 1 lingurita zahar, 1 lingura faina, sare, piper, 2 foi dafin, 3 linguri smantana, 1/2 cana vin rosu sec, ulei
Mod de preparare:
Se fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o tigaie incinsa cu ulei se pun bucatile de carne, morcovii, patrunjelul si telina taiate rondele mai groase, ceapa tocata marunt, sare. Se lasa la pajit un sfert de ora, amestecand din cand in cand. Se adauga zeama in care a fiert carnea in oala cat sa acopere continutul, se pune capac si se inabusa pana se patrund legumele. Cand e gata se scoate carnea. Legumele se strecoara, pastrand sosul si se mixeaza. Intr-o oala se pune 1 lingura zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga 1 lingura ulei, 1 lingura faina, legumele mixate, sosul de la ele si se lasa la fiert amestecand continuu. Se mai adauga piper, foile de dafin, smantana, vinul si se lasa sa mai dea un clocot. La sfarsit se adauga carnea.
< Anterior | Urmator > |
---|