Pui provensal

Pui provensal

Ingrediente:

1 pui de cca 2 kg ,sare , piper, 3 linguri ulei, 1 catel usturoi, 1/2 lingurita cimbru uscat, 2 ardei grasi  rosii, 2 dovlecei, 200 gr rosii cherry

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul. Se face o emulsie din ulei, usturoi, cimbru. Puiul se spala, se usuca, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz, se unge cu emulsia si se baga la cuptor circa 30 minute. Ardeii si dovleceii se taie fisii, respectiv rondele, si se pun in tava printre bucatile de pui. Se adauga sare si piper si se mai lasa cam 30 minute. Cu 10 minute inainte de a-l scoate se pun rosiile taiate in doua.

Adauga comentariu la reteta - Pui provensal


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort cu cafea si gem de zmeura
Supa de pui - rapida
Um Ali - budinca egipteana din paine
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Salata de ton cu ardei gras
Ardei copti pane
Tort de nuci
Paste de spanac cu calamari si rosii
Sirop de citrice
Pogacele cu jumari
Placinta  cu pui, spanac si branza
Caviar de vinete
Creveti crocanti cu cocos
Fursecuri simple
Pateu din ficat de porc