Arancine - crochete de orez

Reteta culinara » Retete culinare » Retete garnituri » Arancine - crochete de orez

Arancine - crochete de orez

Ingrediente:

Orez:440 gr orez cu bobul scurt ,1 ou + 1 galbenus ,50 gr parmezan ras
Sos:3 champignon proaspete ,1 legatura de ceapa verde ,22 creveti mici proaspeti ,2 linguri pasta tomate ,200 ml vin alb1/2 lingurita cimbru ,3 linguri patrunjel tocat.Faina, oua si pesmet pentru prajit.
Pentru 12 crochete.

Mod de preparare:

Punem orezul la fiert, cand e gata il punem la scurs fara sa il spalam, ca sa retina cat mai mult amidon, si il lasam la racit. Sosul de carne: incepem cu 10 creveti si 100 ml de vin, pe care ii blenduim pana devin pasta. Punem ceapa la calit, ciupercile, si apoi sosul de creveti si pasta de tomate. Cand sunt aroape gata se adauga si cei 12 creveti intregi, cimbrul, sare si piper dupa gust, restul de vin si cand sosul se evapora, adaugam patrunjelul verde. Lasam la racit. Cat se raceste sosul, ne ocupam de orez. Punem peste el parmezanul, oul si galbenusul si amestecam, pana acesta devina foarte lipicios. Formam crochetele. In crocheta formata, facem o gaura, punem in crevete si o lingurita de sos, inchidem crocheta. Dam crochetele prin faina, ou si pesmet, le dam la rece 1 ora, apoi le prajim in baie de ulei, cate 2 odata. Le scoatem pe un servet de hartie sa mai inghita din excesul de grasime, si le servim fierbinti.

Adauga comentariu la reteta - Arancine - crochete de orez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort Krantz
Cartofi cu conopida si branza
Branza cu verdeturi
Tort din alune de copac
Dulceata de portocale cu ciocolata
Tort din albusuri
Medalion de vinete
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Tort de portocale
Pateuri
Pui umplut cu telina si morcovi
Chiftelute de urda in sos de rosii
Tarte Flambée
Mancarica de gulas
Friptura de vitel in ulei