Cartofi gratinati

Reteta culinara » Retete culinare » Retete garnituri » Cartofi gratinati

Cartofi gratinati

Ingrediente:

600 gr cartofi ,200 ml smantana lichida  ,150 ml lapte  ,1-2 catei de usturoi tocat  ,2 fire de ceapa verde tocate ,1 lingura de patrunjel verde tocat ,100 gr cascaval ras ,sare, piper 

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja si se taie in felii de ½ cm. Se pun cartofii intr-o cratita, impreuna cu laptele, smantana de frisca si usturoiul. Se fierbe la foc potrivit, timp de 15-20', pana cand se fierb cartofii. Se muta intr-o forma termorezistenta, se presara ceapa, sarea, piperul si patrunjelul peste cartofi, iar la sfarsit cascavalul. Se da forma la cuptor la o temp. de 200 C  pana cand cascavalul devine brun-auriu.

Adauga comentariu la reteta - Cartofi gratinati


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rosii umplute cu ton
Oua tari cu sos
Somloi Galuska
Placinta cu branza sarata
Tagliatelle a La-Chef-A
Chec negru
Chiftele din legume
Rulada de vita cu sunca
Sarmale fara carne
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Taameia
Creveti crocanti cu cocos
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Supa crema de rosii si morcovi
Friptura de porc cu sorici