Risi e Bisi

Risi e Bisi

Ingrediente:

90 gr unt ,1 ceapa tocata ,1-2 catei usturoi, zdrobiti ,1 tulpina de telina, cubulete ,2 felii prosciutto, tocat ,500 gr mazare congelata ,125 ml vin alb ,1 l supa de vita ,440 gr orez arborio ,35 gr parmezan ras ,2 lingurite menta ,30 gr patrunjel

Mod de preparare:

Se incing 30 gr unt, se caleste ceapa si usturoiul, apoi telina si prosciutto. Se calesc la foc redus, pana se inmoaie complet ceapa. Se pune mazarea si vinul si se continua fierberea inca 5 min. In alta tigaie se incalzeste supa. Orezul se pune la calit in tigaie, pentru 2 min, si se stinge cu un polonic de supa fierbinte, se amesteca pana la absorbtia completa, apoi se repeta pana se termina toata supa, cca 20 min. Se trage de pe foc si se amesteca restul de unt, parmezanul, menta, patrunjelul si sare si piper.

 

 

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Risi e Bisi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Pateuri rapide
Melcisori de pizza
Supa cu turnatei
Cozonac Grania
Prajitura Lia
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Varza rosie cu mar
Friptura de vitel in ulei
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Pachetele cu porumb si branza
Pasta de avocado
Tort cu cafea si gem de zmeura
Omleta cu orez la cuptor
Batoane de cereale
Dulceata de pere