Risotto cu ciuperci

Reteta culinara » Retete culinare » Retete garnituri » Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Ingrediente:

20 gr ciuperci porcini uscate ,1 l supa de pui ,60 gr unt ,2 linguri ulei masline ,1 ceapa mica tocata ,1 catel de usturoi, zdrobit ,100 gr ciuperci champinion, mici, tocate ,250 gr orez arborio ,50 gr parmezan ras ,2 linguri patrunjel
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se pun porcini la hidratat in apa clocotita pentru 30 min, se scurg. Din apa in care s-au hidratat se pastreaza 125 ml. Se toaca porcini marunt.Supa si apa de la porcini se pun la foc. Se incinge untul cu uleiul, se calesc ceapa si usturoiul, ciupercile champinion si porcini, cam 5 min. Se adauga orezul se caleste 2 min, si apoi se 125 ml supa fierbinte si se amesteca pana ce se absoarbe complet. Se repeta procedeul pana se termina supa, cand orezul devine cremos, cam 25 min. Se incorporeaza si parmesanul ras si patrunjelul, si se serveste imediat.

Adauga comentariu la reteta - Risotto cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cocktail-Totally Green
Vinete umplute
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Vegeta de casa
Salata de fasole cu ton
Pesto di rucola
Salata de telina si morcovi rasi
Pasca cu ciocolata
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Friptura de curcan cu mere
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Gugelhupf cu marmelada
Cartofi in crusta de mustar
Bulete cu cascaval la cuptor
Tarte Flambée