Clapon impanat cu trufe si sos de zbarciogi

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Clapon impanat cu trufe si sos de zbarciogi

Clapon impanat cu trufe si sos de zbarciogi

Ingrediente:

1 clapon de 2.5kg,500g zbarciogi (eventual obtinuti rehidratind 150g zbarciogi uscati),1 trufa de approx. 35g,1 paharel de cognac ,2 linguri de unt ,150 ml smantana lichida ,sare, piper ,20 mini-tarte de umplut (daca nu gasiti, preparati din aluat brisé sau sablé)

Mod de preparare:

In ajun, se taie trufa in felii cat mai subtiri, se introduce mana intre pielea claponului si carne si se dispun feliile de trufa cat mai regulat, fara a sfasia pielea. Se impacheteaza claponul in hartie ceruita si se lasa pana a doua zi la frigider. A doua zi se badijoneaza claponul cu unt si se da la cuptor 200°C De preferinta, asezati pasarea in tava pe o coasta, nu pe spate si din cand in cand o intoarceti pe cealalta coasta, cu grija sa nu ii rupeti pielea (deci in nici un caz nu folositi furculite). La fiecare 5-10minute, stropiti bine claponul cu zeama pe care o lasa. Socotiti cam 1h30-2h la cuptor. Zbarciogii se curata cu o perie, piciorul se taie, dupa care se arunca intr-o tigaie antiadeziva fierbinte, fara nici o materie grasa, si se lasa la foc potrivit pana nu mai iese zeama din ei, in acel moment se adauga o liungura de unt, se soteaza cateva minute, se flambeaza cu cognac, dupa care se adauga smantana lichida si se lasa sa dea cateva clocote. Se rectifica asezonarea cu sare si piper, se umplu minitartele cu zbarciogi si se servesc alaturi de clapon.

Adauga comentariu la reteta - Clapon impanat cu trufe si sos de zbarciogi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorbita de conopida cu piept de pui
Paste cu ciuperci si rosii
Pesto di rucola
Chec cu ficat
Cartofi cu conopida si branza
Pulpe de rata cu bere si stafide
Spinach and Feta Quesadilla
Branza cu verdeturi
Ciocolata
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Tarta cu crema de branza si zmeura
Gugelhupf cu marmelada
Antricot cu sos de piper verde
Bors de iarna cu afumatura
Brezel (covrigi nemtesti)