Mancare de miel cu vinete

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Mancare de miel cu vinete

Mancare de miel cu vinete

Ingrediente:

1 kg spata de miel fara os, 500 gr rosii, 2 vinete lunguiete, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 20 g unt, 2 linguri otet alb, 100 ml vin alb sec, 1 foaie de dafin, 2 fire de menta, sare, piper

Mod de preparare:

Se spala vinetele si se taie cubulete de 1 cm. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie cubulete. Se curata carnea de grasime si fibre si se taie bucati mai mari, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se-ncinge uleiul intr-o cratita mai mare si se prajesc, pe rand, bucatelele de vanata, la foc potrivit, amestecand intruna, apoi se scot deoparte. In cratita se pune untul si se prajesc bucatile de carne. Se scot si ele si in grasimea ramasa se dunstuiesc ceapa si usturoiul. Se pun inapoi in cratita bucatile de vanata si de carne, se adauga rosiile, otetul, vinul, foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba acoperit circa 1h la foc mic, amestecand din cand in cand si adaugand - daca e nevoie - putina apa. Cand mancarica e aproape gata, se incorporeaza frunzele de menta spalate si taiate marunt, iar cateva se presara deasupra. Se serveste calda, cu salata verde.

Adauga comentariu la reteta - Mancare de miel cu vinete


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Taameia
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Cornuri cu unt
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Salata de telina,citrice si rodie
Prajitura cu mere caramel
Tiramisu de capsuni si cocos
Pulpe de rata cu bere si stafide
Pui la cuptor
Vinete umplute
Salata Manager
Supa crema de ciuperci
Bulete cu cascaval la cuptor
Beef Bourguignon - Julia Child
Tamagoyaki