Ingrediente:
1 kg cartof fainosi ,2 catei de usturoi 125 ,125 gr ementhaler ,410 ml lapte ,1 lingurita sare ,piper alb ,30 gr unt ,2 oua ,4 linguri smantana pentru frisca ,patrunjel
Pentru 4 portii.
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se usuca cu un servet si se taie in felii subtiri. Usturoiul se zdrobeste si se rade cascavalul. Se preincalzeste cuptorul la 220C. Se fierbe laptele cu condimentele, se unge cu unt un platou, peste care se pune usturoiul zdrobit. Se pun alternativ in tava rondelele de cartof, jumatate din cascavalul ras si iarasi cartofi, la sfarsit se toarna laptele. Se coace 40 min, se bat ouale cu smantana si se toarna peste gratin. Se presara restul de cascaval si fulgi de unt. Se mai continua coacerea inca 10 min. Se serveste cald, ornat cu patrunjel.
< Anterior | Urmator > |
---|