Chifle din cartof

Chifle din cartof

Ingrediente:

200 gr cartofi fierti in coaja ,50 ml lapte ,30 gr drojdie proaspata ,1 lingurita de zahar ,125 gr branza de vaci ,350 gr faina,2 oua ,sare, piper ,seminte de chimen

Mod de preparare:

Se topsete zaharul in laptele usor incalzit, apoi se amesteca drojdia si 50 gr faina. Maiaua aceasta se lasa la crescut 20’ intr-un loc ferit de curenti.  Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata si se zdrobesc. Apoi se incorporeaza branza de vaci, un ou, sare si piper. Se adauga amestecul de drojdie si restul de faina si se framanta bine aluatul. Cand a devenit omogen si elastic se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca o jumatate de ora. Se framanta pentru ultima oara, si din el se formeaza chifle mici care se cresteaza, se ung cu ou si se presara cu chimen. Se lasa in tava 10’ la crescut, dupa care se coc la 200°C cca 20’.

Adauga comentariu la reteta - Chifle din cartof


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura de curcan cu mere
Painici cu busuioc
Cocktail-Totally Green
Salata de tortellini
Supa-crema de broccoli
Prajitura cu zmeura si pomelo
Tort de portocale
Paine  pe vatra
Rulada de ciuperci
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Rulada de pui intreg
Omleta cu orez la cuptor
Rata la cuptor
Salata de ton cu ardei gras
Tort de ciocolata cu crema de capsuni