Salata Nicoise

Salata Nicoise

Ingrediente:

1 salata verde, rotunda ,½ castravete mediu ,4 rosii mici ,210 gr ton in ulei ,1 ceapa medie ,8 fileuri de ansoa in ulei ,24 masline negre ,3 lingurite otet de vin ,sare ,60 ml ulei de masline ,½ lingurita ierburi provensale ,2 oua fierte
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se spala salata si se ususca. Se feliaza castravetele fara sa se decojeasca, se taie fiecare rosie in 8 bucati, se feliaza ceapa, separand inelele intre ele. Tonul se scurge si se striveste cu furculita, ansoa se scurge si se taie in fasii pe lungime. Salata se rupe in bucati destul de mici, si se amesteca cu restul ingredientelor. Se face o emulsie din sare, otet, piper, ulei si ierburi. Ouale se taie in 8, se presara deasupra salatei si se stropeste cu emulsia.

Adauga comentariu la reteta - Salata Nicoise


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tamagoyaki
Cozonac cu mac si alune de padure
Lasagne cu spanac si branza chevre
Ciuperci umplute cu legume
Oua umplute
Friptura aromata de porc
Prajitura cu zmeura si pomelo
Pui cu legume de primavara
Aripioare prajite in crusta
Supa de pui - rapida
Gratin de paste si peste, cu bezea
Ardei umpluti II
Quinoa cu legume
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Feta cu rosii uscate,in ulei